Email Dette

Dette Court

Dette Court (1959) is psychiatrisch verpleegkundige en bijkomend opgeleid als client-centered therapeute, systeemtherapeute en mindfulnesstrainer.

Zij werkte 4 jaar als teamleider en psychotherapeute bij het CGG Andante in Berchem en vervolgens tien jaar als teamleider van het Mobiel Crisisteam Reling Zuid 2A. Daarnaast begeleidde zij als psychotherapeute jarenlang individuele cliënten, koppels en gezinnen in haar eigen praktijk.

Dette werkt cliëntgericht met een specialisatie in klachten rond angst, zelfvertrouwen, depressie, trauma, verlies en zingeving. In relatietherapie werkt zij rond communicatie, verbinding, hechting en het maken van een nieuw verhaal. Als mindfulnesstrainer bekijkt zij niet-oordelend en met milde blik samen met de cliënt naar het huidig moment. Zij vertrekt vanuit een empathische grondhouding van onvoorwaardelijke acceptatie van de cliënt en zijn/haar geschiedenis. Het scheppen van een veilige en transparante omgeving is voor haar een voorwaarde om tot verandering te komen.

In een intake bekijkt zij samen met jou wat je hulpvraag is, of zij de geschikte persoon is om je verder te helpen en of je het ziet zitten om met haar het traject aan te gaan. Procesmatig, doel -en veranderingsgericht werkt zij met jou samen om je sterker te maken een gelukkiger en zinvol leven in eigen handen neemt.

Dette heeft naast haar psychotherapeutisch werk een passie voor creativiteit. Zij behaalde een specialisatie in beeldhouwen waarbij zij het vormgeven in gips en het kappen in harde steen niet uit de weg gaat.

Dette is lid van de Belgische Beroepsvereniging voor relatie-en gezinstherapie en systeemcounseling en de Mindfulnessvereniging.

Foto Dette Court
Dette Court
Psychotherapeut

Diensten

Therapie & begeleiding

Team

Foto Astrid Vandeput
Astrid Vandeput
Klinisch Psycholoog
Foto Deborah Tinè
Deborah Tinè
Sociotherapeut
Foto Hanne Schoofs
Hanne Schoofs
Klinisch Psycholoog PhD
Foto Kim Vandersmissen
Kim Vandersmissen
Sociotherapeut
Foto Sigrid Appeltants
Sigrid Appeltants
Sociotherapeut