Email Sigrid

Sigrid Appeltants

Sigrid Appeltants (1978) stapte in 1999 onmiddellijk na haar afstuderen als ergotherapeut het werkveld in. Ze deed haar eerste ervaring op in UPC Sint Kamillus te Bierbeek. In 2013 maakte ze de overstap naar Psychiatrisch Ziekenhuis ASSTER te Sint-Truiden, waar ze vandaag nog steeds aan de slag is op een afdeling voor dagbehandeling.

Sigrid staat klaar voor mensen die kampen met depressieve of angstige gevoelens en voor mensen die moeilijkheden ervaren in het omgaan met heftige emoties en persoonlijkheidsproblemen. Sigrid werkt vanuit een gedragstherapeutisch kader met elementen van ACT (Acceptance & Commitment Therapy) en schematherapie. In het kader van haar persoonlijke en professionele groei, is Sigrid zich gaan verdiepen in ACT.

Ik geloof er sterk in dat ACT je kan helpen wanneer je op hindernissen botst, het even niet lukt, je op een kruispunt lijkt te staan en niet weet welke richting je uit moet gaan.

Door het volgen van ACTopleiding leerde ik hoe ik samen met jou kan inzoomen op jouw hindernissen, vervelende gedachten, moeilijke emoties of onaangename lichaamsgewaarwordingen. Ik sta klaar om samen met jou een traject af te leggen waar je leert omgaan met deze hindernissen. Samen een zoektocht doen naar de dingen die jij belangrijk vindt, je waarden, om zo terug richting te geven aan je leven. Ik geloof in de kracht die ieder in zich heeft om deze zoektocht aan te gaan.

Vanuit mijn job als ergotherapeut heb ik de kracht om mensen via ervaringsgerichte, al dan niet creatieve, opdrachten te motiveren om na te denken over hun eigen traject. Werken via opdrachten maakt het soms makkelijker om te spreken over dingen, maar is zeker geen must om samen met mij een traject aan te gaan.

Mijn doel is jou terug het gevoel te geven dat je “leeft”.

Sigrid heeft intussen meer dan 20 jaar ervaring, zowel in het werken met groepen als individuen. Ze is empathisch ingesteld, maar durft ook de spiegel voorhouden. Ze is een sociale joviale en energieke ergotherapeut die zowel de creatieve kaart kan trekken als inhoudelijk kan werken. Haar collega’s omschrijven haar verder als plichtsbewust, verantwoordelijk en ruimdenkend.

Foto Sigrid Appeltants
Sigrid Appeltants
Sociotherapeut

Diensten

Therapie & begeleiding

Team

Foto Astrid Vandeput
Astrid Vandeput
Klinisch Psycholoog
Foto Deborah Tinè
Deborah Tinè
Sociotherapeut
Foto Dette Court
Dette Court
Psychotherapeut
Foto Hanne Schoofs
Hanne Schoofs
Klinisch Psycholoog PhD
Foto Kim Vandersmissen
Kim Vandersmissen
Sociotherapeut