Email Hanne

Hanne Schoofs

Hanne Schoofs (1983) is klinisch psycholoog. Na haar master aan de KULeuven verdiepte ze zich 2 jaar in de klinische neuropsychologie waarbij ze een jaar werkte in UZ Gasthuisberg in de geheugenkliniek. Hierna deed ze 4 jaar onderzoek naar depressie en behaalde haar doctoraat in de psychologie. Vervolgens werkte ze 7 jaar in het psychiatrisch ziekenhuis Asster als manager. Een rol die ze combineerde met het geven van vorming rond suïcidepreventie. Momenteel werkt ze deeltijds aan de faculteit psychologie en pedagogische wetenschappen van de KULeuven en runt ze de groepspraktijk. Ze verdiepte zich in de Mentalisatie Bevorderende Behandeling (dit is jezelf en anderen leren begrijpen vanuit verlangens, gevoelens, gedachten) en de invloed van zwangerschap/bevalling en de vroege hechtingsrelaties op het latere leven. In 2022 rondde ze een 4-jaar durend postgraduaat in de psychodynamische psychotherapie af.

Hanne heeft een passie om mensen in hun kracht te zetten, zowel in hun privéleven als professioneel. Ze doet dit vanuit een niet oordelende, verbindende houding. Door haar nieuwsgierige en open houding stelt ze veel vragen met de bedoeling jezelf en anderen beter te begrijpen. Op deze manier ontstaat er een continu groeiproces en kan er een mildheid ten opzichte van jezelf ontstaan.

Bij Hanne kan je terecht in alle fases van je leven (van 0 tot ...), met heel diverse klachten. In een intake bekijken we samen waar je last van hebt, wat je hulp vraag is en of zij dan de meest geschikte persoon is om je verder te helpen.

Hanne is erkend door de psychologencommissie (erkenningsnummer: 832111953) en heeft een visum van de FOD Volksgezondheid en een erkenning van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Ze is lid van:

  • Vereniging voor Klinisch Psychologen (VVKP)
  • Beroepsvereniging voor Wetenschappelijk onderbouwde Psychotherapie (BWP)
  • Vlaamse Vereniging voor Psycho-analytische therapie (VVPT)
Foto Hanne Schoofs
Hanne Schoofs
Klinisch Psycholoog PhD

Diensten

Therapie & begeleiding
Coaching in leiderschap
Opleiding & advies

Team

Foto Astrid Vandeput
Astrid Vandeput
Klinisch Psycholoog
Foto Deborah Tinè
Deborah Tinè
Sociotherapeut
Foto Dette Court
Dette Court
Psychotherapeut
Foto Kim Vandersmissen
Kim Vandersmissen
Sociotherapeut
Foto Sigrid Appeltants
Sigrid Appeltants
Sociotherapeut