Email Astrid

Astrid Vandeput

Astrid Vandeput (1994) is afgestudeerd als klinisch psycholoog aan de KU Leuven. Ze deed haar eerste werkervaring op in het Psychiatrisch Ziekenhuis Asster te Sint-Truiden waar ze instond voor de behandeling van depressie, angst, psychosomatische problemen en persoonlijkheidsmoeilijkheden bij adolescenten en volwassenen. Sinds november 2020 is Astrid een vaste waarde binnen het Mobiel Crisisteam Reling Zuid 2A waar ze zich inzet voor kortdurende intensieve thuisbegeleiding van volwassenen en hun omgeving, verkerende in een crisis. Ze werkt vanuit een gedragstherapeutisch kader met elementen van ACT, schematherapie en hechtingssystemen. Eind 2020 voltooide ze de basisopleiding schematherapie.

Van nature uit is Astrid een nieuwsgierig, gedreven en leergierig persoon. Daarbij tracht ze ondersteunend te werken met een authentieke, transparante, bewuste én empathische stijl. Ze maakt er zaak van om zich regelmatig bij te scholen in functie van haar professionele en persoonlijke ontplooiing. Naast individuele trajecten, focust Astrid zich voornamelijk op relaties, koppels en gezinnen. Astrid gelooft dat psychische problemen een uiting kunnen zijn van een onevenwicht in of een gebrek aan betekenisvolle relaties. Zo ziet ze de toegevoegde waarde van het begeleiden van koppels, gezinnen en systemen die geconfronteerd worden met psychische problemen om verbinding en verlies te herstellen door op zoek te gaan naar de verbondenheid die reeds aanwezig is. Sinds 2021 volgt Astrid het postgraduaat Relatie-, Gezins- en Systeemtherapie.

"Veerkracht, autonomie, betrokkenheid en openheid zijn enkele belangrijke waarden in mijn professionele en persoonlijke leven. Mijn eigen gevoeligheden tracht ik in te zetten als verbindend instrument in de samenwerking waarbij de cliënt, diens dierbaren en de toekomst centraal staan."

Samen richting geven.
Samen ontdekken van noden en behoeften.
Samen dragen, leren en leven.
Samen op weg naar evenwicht.

Astrid is erkend door de psychologencommissie (erkenningsnummer 942126891) en is lid van:

  • de Vereniging voor Klinisch Psychologen (VVKP)
  • de Belgische Federatie voor Psychologen (BFP). 
Foto Astrid Vandeput
Astrid Vandeput
Klinisch Psycholoog

Diensten

Therapie & begeleiding

Team

Foto Dette Court
Dette Court
Psychotherapeut
Foto Hanne Schoofs
Hanne Schoofs
Klinisch Psycholoog PhD
Foto Kim Vandersmissen
Kim Vandersmissen
Sociotherapeut
Foto Sigrid Appeltants
Sigrid Appeltants
Sociotherapeut
Foto Stien Knuts
Stien Knuts
Klinisch Psycholoog